Luchtgereedschap huren

Op deze pagina vind je het complete assortiment aan luchtgereedschappen die je bij Lexrent kunt huren. Deze luchtgereedschappen werken op luchtdruk wat het gereedschap krachtig, licht en handig maakt voor specifieke projecten. Hieronder vind je niet alleen meer informatie over de luchtgereedschappen, maar ook meer informatie over wat wij precies aan luchtgereedschap in ons assortiment hebben.

Luchtgereedschap verhuur

Luchtgereedschap is licht en gemakkelijk hanteerbaar. Daarom zien we in de industrie ook dat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van deze equipment. Benieuwd naar wat Lexrent te bieden heeft? Scroll dan naar boven om het volledige assortiment te zien. Graag meer informatie over hoe luchtgereedschap werkt en wat het beste past bij jou? Lees dan snel verder!

Alles over het luchtgereedschap van Lexrent

Luchtgereedschap noemen we ook wel pneumatisch gereedschap. Dat is waarom in het assortiment van Lexrent, je vaak de term pneumatisch terug zult zien komen. Deze luchtgereedschappen (of pneumatische gereedschappen dus), werken vaak in combinatie met een compressor die gekoppeld wordt aan een persluchtslang. De luchtdruk zorgt er dan uiteindelijk voor dat de equipment werkt zoals het hoort.

Wat is luchtgereedschap of pneumatisch gereedschap?

Luchtgereedschap is gereedschap dat werkt op luchtdruk. Het wordt onder andere gebruikt om bouten los te krijgen, maar ook om te slijpen en bijvoorbeeld klinknagels aan 2 werkstukken te verbinden (en nog veel meer). Lexrent heeft een breed assortiment aan pneumatisch (lucht) gereedschappen in het assortiment. Zo hebben wij onder andere:

PNEUMATISCHE BOORMACHINES
PNEUMATISCHE HAAKSE SLIJPERS
PNEUMATISCHE POPNAGELTANGEN
PNEUMATISCHE MOERAANZETTERS

Waarom zou je werken met luchtgereedschap?

De meest voorkomende redend at men graag werkt met luchtgereedschap is omdat het krachtig materiaal is. Luchtgereedschap is bijvoorbeeld een stuk krachtiger dan handgereedschap.

Maar goed, waarom dan niet gebruik maken van elektrisch gereedschap? De voornaamste reden om te kiezen voor luchtgereedschap in plaats van elektrisch gereedschap is het gewicht. Elektrisch gereedschap is voorzien van een motor (en soms ook een accu) wat ervoor zorgt dat elektrisch gereedschap zwaarder is. Dit maakt langdurige klussen lastiger waardoor er vaak wordt gekozen voor luchtgereedschap.

Wel moet gezegd worden dat je met luchtgereedschap beperkter bent omdat deze vast hangt aan de slang en compressor. In een kleine werkplaats is dit geen probleem, op een grotere werkplaats kun je kiezen voor meerdere compressoren om zo je mobiliteit het minst te beperken.

Welk luchtgereedschap heb ik nodig?

Welk luchtgereedschap je nodig hebt hangt af van je project. Daarom hebben wij bij Lexrent specialisten die je graag advies geven over welk materiaal het best geschikt is voor jouw project. Wil je hier graag meer informatie over? Neem dan contact op via het contactformulier of bel ons!