THIS IS GREEN

this is green

LEXRENT GOES GREEN! 

Oké, we houden natuurlijk erg van de kleur oranje, maar deze pagina staat volledig in het teken van groen. In de huidige tijd vinden wij het namelijk erg belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een groenere toekomst. Daarom leggen we graag op deze pagina uit wat we bedoelen met ‘This is Green’ en welke stappen we zetten om actief bij te dragen aan een gezondere planeet.

HET LOGO

this is green zeepaardje


Voor het This is Green project is een speciaal logo ontworpen. Daar is een bewuste keuze gemaakt voor een zeepaardje. Zeepaardjes worden namelijk heel hard geraakt door de huidige klimaatcrisis. Het zijn hele kwetsbare dieren die zeer gevoelig zijn voor veranderingen in hun omgeving. Door een toename aan tropische stormen als gevolg van de klimaatverandering worden zeepaardjes verdreven van hun huizen. 
Op dit moment spoelen ze massaal aan en zijn ze ernstig bedreigd, zo ook de zeepaardjes in onze eigen noordzee. Daarnaast worden er ook nog eens ruim 150 miljoen uit de zee gevist voor geneesmiddelen en souvenirs!

Het zeepaardje is natuurlijk niet het enige dier dat geraakt wordt door de klimaatverandering. Vele diersoorten worden ernstig bedreigd door de opwarming van de aarde. Daar moeten we allemaal iets aan doen!

this is green zeepaardje
Verkoop van industrieel materiaal


Lexrent zet actief stappen om bij te dragen aan een groener klimaat. Bij beleidsbeslissingen en operationele keuzes is milieu bewustheid altijd een factor die afgewogen wordt. Daarbij zoeken we actief naar groene alternatieven die de huidige processen en producten kunnen verbeteren. 

Zo zorgen wij dat ons wagenpark voldoet aan de emissievoorwaarden die regionaal en landelijk gesteld worden. Veel van onze voertuigen rijden zelfs volledig elektrisch! We investeren in hybride equipment, om zo de CO2 uitstoot op een werkplaats te kunnen verminderen. Een goed voorbeeld daarvan zijn onze lichtmasten, die een hybride en LED oplossing bieden.

CONTACT MET LEXRENT

Kennis maken met Team Lexrent?

Neem contact met ons op via onderstaande button voor een lekker bakje koffie met een koekje (nee, niet die van het internet) en een goed gesprek!
MyLex by Lexrent

NEW ARRIVALS

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF