NEW ARRIVALS 6 oktober 2021

New Arrivals

New arrival week 37.1

TEST & INSPECTION EDITION

Lexrent beschikt over een groot assortiment voor test en inspectie equipment. Op deze manier kan Lexrent jou van A tot Z voorzien van equipment op jouw project!

Een bekend gezegde: “meten is weten” bij Lexrent geloven wij erin dat wanneer men met het juiste gereedschap en informatie te werk gaat dit een duurzamere manier van werken is. Om met het juiste gereedschap aan het werk te gaan dienen er verschillende metingen en inspecties gedaan te worden.

Waarin kan Lexrent dan allemaal voorzien?
Bij Lex hebben wij recent 2 types van oppervlakte ruwheidsmeter aangeschaft, daar in deze editie meer over!
Lexrent beschikt bijvoorbeeld ook over verflaag dikte meters, X-ray filmlees lichtbakken, equipment om een volledige plant 3d te scannen en zelfs een drone!

Lexrent, expect more!

New arrival week 37.2

Oppervlakteruwheidsmeter

Oppervlakteruwheidsmeter HRT-6200 & HRT-6210
Draagbare digitale ruwheidsmeter voor metingen in (6200)Ra en Rz. (6210) Ra,Rz,Rq en Rt. Dit instrument is volledig compatibel met de vier standaarden (ISO; DIN; ANSI en JIS) en wordt gebruikt tijdens de productie om de ruwheid van werkstukken te meten.
Tevens kan deze ruwheidsmeter in de meetkamer gebruikt worden.
Zodra een meting wordt genomen dan gaat de sensor over het oppervlak van het werkstuk door een geautomatiseerde aandrijving. De sensor constateert dan de ruwheid van het werkstuk door een inductief meetsysteem.

Waar kan ik deze meters op gebruiken?

Welke ruwheidswaarde mag een product hebben? Dat bepaalt de producttekening. Met een ruwheidsmeter kan worden vastgesteld of hier aan wordt voldaan. Is de waarde toch afwijkend? Dan moet het product bewerkt worden. De ruwheidswaarde bepaalt daarbij welk bewerkingsproces het meest geschikt is. Frezen of slijpen zijn bijvoorbeeld een optie. Het ligt er net aan hoe afwijkend de Ra-waarde is. Andere mogelijke bewerkingsprocessen zijn leppen, honen, draaien en extruderen. 

Een ruwheidsmeter biedt dus uitkomst als de ruwheidswaarde van een product bepaald moet worden. Dit is vaak het geval in de volgende industrieën:

–  metaalverwerkende bedrijven

– draaierijen, frezerijen, slijperijen

– elektrotechnische industrie

– medische industrie

– kunststofverwerkende industrie

– lucht- en ruimtevaartindustrie

Wat zijn de voordelen van onze oppervlakteruwheidsmeter?

✅ Erg eenvoudig in gebruik.
✅ Alezing van parameters (6200) Ra en Rz (6210) RA, Rz, Rq en Rt. 
✅ Zeer hoogwaardige inductieve sensor                             
✅ Ingebouwde lithium batterij
✅ Smal, klein en licht, handelbaar in gebruik

Lexrent, expect more!

✉️info@lexrent.eu
💻www.lexrent.eu
📞+31 (0)10 24 58 16

New arrival week 37.3

SplashDrone

De SplashDrone is een veelzijdige drijvende en waterdichte drone, voor professioneel gebruik! Een drone die ideaal werkt zonder compromissen en met uitgebreide customization mogelijkheden.

Stel jezelf voor, je moet een kade inspectie doen, of op grote hoogte een inspectie doen, dan is deze drone de ideale oplossing!

Lexrent, expect more!

✉️info@lexrent.eu
💻www.lexrent.eu
📞+31 (0)10 24 58 16

New arrival week 37.4

Wat is er nog meer bij Lex?

Lexrent heeft een groot assortiment in test en inspectie equipment. In dit onderdeel lichten wij een klein deel van het assortiment toe!

De digitale waterpas
(Vooraan in het midden van de foto)
is ideaal om exact te kunnen zien of jouw installatie echt waterpas is, door deze te plaatsen op een rij kan je zelfs op langere afstand meten of jouw installatie waterpas is! Wat jij met het blote oog niet ziet, p een normale water pas, geeft de digitale waterpas van Lexrent weer!

Weld purge monitor
(links op de foto)
Om de juiste backingprocedure te bepalen is een zuurstofanalysemeting nodig. De zuurstofmeting geeft de beste garantie voor een goede backingprocedure. Met een zuurstofmeeting wordt het zuurstofgehalte in de backinggaskamer weergegeven. Dit kan door middel van een meetnaald of via de gasafvoer. Voor een goede lasbaarheid zonder oxidatie is er een minimale backing nodig en moet het zuurstofgehalte lager dan 5000ppm zijn. Bij een optimale backing moet het restzuurstofgehalte lager zijn dan 50ppm in Argon.

 Draagbare microprocessor gestuurde wanddiktemeter
(Midden en rechts achter op de foto)
om de dikte te meten van metalen en niet-metalen materialen zoals aluminium, titanium, plastic en keramiek. Meten op ronde leidingen mogelijk. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en meet tot op 1% nauwkeurig na simpele kalibratie op dikte en geluidssnelheid.

Lexrent, expect more

✉️info@lexrent.eu
💻www.lexrent.eu
📞+31 (0)10 24 58 16