Ventilator huren

Ventilator verhuur

Een ventilator huren kan handig zijn in verschillende omstandigheden. Zo kan een ventilator namelijk koude of warme lucht verplaatsen in een ruimte. Daanaast kan een ventilator ook helpen bij het versnellen van droogprocessen en ook met verontreinigende lucht weet een ventilator wel raad. Kortom, op zoek naar een ventilator die kan drogen, verluchten, afkoelen of verwarmen? Kijk dan snel in ons assortiment.

Wil je een ventilator huren voor je volgende project? Dan ben je bij Lexrent aan het juiste adres! Hierboven vind je verschillende ventilatoren die wij in ons assortiment hebben. Zo hebben we onder andere de volgende modellen:

VENTILATOREN 230V Ø300MM
VENTILATOR 230V Ø600 MET SLANG
VENTILATOR Ø400 55W VERSTELBAAR
VENTILATOREN 230V Ø 550MM

Je leest op deze pagina waar je op moet letten bij het huren van een ventilator. Mocht je toch vragen hebben over een van onze ventilatoren dan kun je ons natuurlijk altijd mailen of bellen.

Wanneer je een ventilator wilt huren, zijn wij vanuit onze vestiging in Vlaardingen snel bij je in de buurt. Heb je dus snel een ventilator nodig? Dan zorgen wij dat deze snel bij je op locatie is!

Wat je moet weten over ventilatoren

Zoals eerder gezegd, kan een ventilator zowel blazen als zuigen. Dat maakt een ventilator dan ook ideaal om ruimtes te ventileren om zo schadelijke stoffen (zoals lasrook, verdampen, koolmonoxide e.d.) af te voeren en het werk klimaat veilig te houden voor de werknemers.

Wat is een ventilator?

een ventilator is dus een machine die ervoor zorgt dat lucht (of een ander gas) in beweging wordt gebracht door ofwel te blazen danwel te zuigen. Zo kun je met een ventilator dus zorgen voor verse lucht, maar ook stofafzuigen wanneer dit nodig is. Ook is het mogelijk om droogprocessen te versnellen of om verkoeling te brengen in werkplaatsen middels het verplaatsen van lucht.

Welke ventilator moet ik huren?

Ventilatoren zijn op te delen in verschillende categorieën. Zo hebben radiale en axiale ventilatoren. Het verschil zit ‘m in het volgende:

Axiaal ventilator
Bij een axiaal ventilator is het zo dat de lucht evenwijdig stroomt aan de aandrijfas door de waaier. Je kunt deze axiaal ventilators herkennen aan het engszins schroefblad vormige schoepen die zich loodrecht op de stroominrichting van de lucht bewegen. Daarom worden deze soort ventilators ook wel schroefventilators genoemd.

Radiaal ventilator
deze machine zuigt lucht axiaal aan in het midden van de waaier en duwt deze vervolgens door de roterende schoepen en blaast deze radiaal uit. Daarom buigt de luchtstroom haaks op de waaier.

Bij Lexrent hebben wij op dit moment Axiale ventilators in ons assortiment. Ben je op zoek naar een radiaal ventilator? Dan regelen wij dit voor je! Door ons uitgebreide netwerk kunnen we ervoor zorgen dat de juiste equipment alsnog snel bij je op locatie is!